Подборът на продуктите в тази оригинална салата покрива цялата палитра на петте основни вкуса - сладко, солено, кисело, горчиво и умами, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

за маринования лук:
1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. портокалов сок
за карамелизираните орехи:
150 гр. орехи
2 с. л. захар
за дресинга:
50 мл. олио от гроздови семки
1 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. мед
1 ч. л. прясно смлян пипер меланж
½ ч. л. смляна морска сол
за салатата:
2 ч. ч. бейби спанак
2 ч. ч. зелена салата, накъсана на едри парчета
1 радикио, накъсано на малки парченца, по желание
200 гр. ягоди, нарязани на четвъртини
100 гр. синьо сирене, натрошено
2 с. л. сотерн, порто или друго десертно вино, по желание 

Начин на приготвяне

1. 
Лукът се слага в гевгир и се залива с 1 л вряща вода. Сипва се в купа и, още топъл, се разбърква с лимоновия и портокаловия сок. Оставя се да се маринова в хладилника от 1 час до 7 дни.

2. За карамелизираните орехи захарта се слага в тиган и се стопява на умерен огън до средно кафяв цвят. Слагат се орехите, разбъркват се да се покрият с карамел и се сипват върху хартия за печене. Като се охладят напълно, се начукват на едро.

3. За дресинга всички продукти се разбиват заедно.

4. В купа се смесват спанакът, зелената салата, радикиото, ягодите и синьото сирене. Разбъркват се с маринования лук и дресинга. Отгоре се поръсва с десертното вино и орехите и се поднася.