На пълнежа от ябълки и бекон:

В голям незалепващ тиган, гответе бекона на средна температура, разбърквайте, докато стане златист, отнема около 5-6 минути. Извадете го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина и поизстине.

Оставете само 2 ч. л. мазнина от бекона в тигана; Запържете лука и чесъна на средна температура, като се разбърква от време на време, докато омекнат, около 2 минути. Добавете ябълката, градинския чай, мащерката, сол и черен пипер; Гответе и бъркайте, докато ябълката леко омекне, около 4 минути. Добавете и кубчетата хляб. Изсипете бульона отгоре; Гответе и бъркайте, докато се абсорбира, около 30 секунди. Изсипете плънката в купа; Разбъркайте я с бекона. Оставете да се охлади до стайна температура. (Можете да я приготвите до 24 часа предварително: съхранявайте покрита и охладена

 

На свинското руло:

Междувременно, поставете филето, с мазната страна нагоре, на дъска с късия му край към вас. Поставете ножа хоризонтално на 2 см от дъното на месото; Режете към центъра на свинското месо. Повдигнете горната половина на свинското месо; Продължете да правите плитки хоризонтални разрези по-дълбоко в месото, „развивайте" свинското месо, докато стигнете центъра и дръжте ножа успоредно на дъската за рязане, за да поддържате една и съща дебелина, докато свинското се „развие" напълно и образува плосък правоъгълник. Поръсете и двете страни със сол и черен пипер.

Разпределете плънката в средата на свинското месо. Навийте свинското плътно, така че мазната страна да е нагоре, а краят подпъхнат отдолу. Вържете стегнато със здрав конец на интервали от 5 см.

Загрейте скарата на средна температура около 200 C. Поставете свинското руло на намазнената скара; Поставете под рулото еднократна алуминиева тавичка, за да се събира мазнината и да не се пали скарата; Затворете капака. Печете, докато термометъра за месо отчете 70 C, или около 1,5 - 2 часа.

В малка тенджера, смесете ябълковото желе с горчицата; Готвим при умерена температура, разбъркваме, докато леко се сгъсти, около 5 минути.

Намажете със сместа запеченото руло. Увеличете температурата на скарата до висока; Затворете капака. Печете докато глазурата леко се запече, за около 3 минути. Извадете и покрийте рулото; Нека си почине 10 минути преди нарязването.
Рулото бихте могли да опечете и на фурна, ако нямате подходяща скара. Първо печете отдолу около 1,5 - 2 часа на 190 - 200 C, след като глазирате рулото – още няколко минути на максимална температура отгоре.