Средиземноморските внушения на растителните съставки в тази апетитна рецепта ще зарадват всеки любител на добре приготвеното пилешко месо, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

4 пилешки филета
2 с. л.зехтин
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 с. л. каперси, нарязани
1 зелена люта чушка, ситно нарязана
300 гр. чери доматчета, срязани наполовина
100 гр. маслини каламата, нарязани
2 с. л. пресен риган, ситно нарязан или 1 ч. л. сушен
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Филетата се подправят със сол и пипер и се слагат да се зачервят в загретия зехтин. Поставят се в тавичка.

2. В същата мазнина се слагат чесънът, каперсите, чушката и маслините. Щом сместа стане ароматна, се добавят доматчетата, разбъркват се. Заливат се филетата и се пекат 20 мин. във фурна, загрята на 200° С.