Волованите са много красив начин да се оформи ястие с месо, като освен това тестото замества и необходимата въглехидратна гарнитура в тази апетитна рецепта, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

800 гр. свинска плешка, нарязана на малки кубчета
1 ч. ч. обелени малки лукчета
1 морков, нарязан на кръгчета
1 с. л. брашно
½ ч. ч. вермут или бяло вино
2 с. л. сирене маскарпоне или фино крем-сирене
2 с. л. ситно нарязан магданоз
500 гр. бутертесто
1 яйце
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.
Месото се смесва с лукчетата и моркова. Всичко се поръсва с брашното, солта и пипера и се разбърква. Добавят се вермутът и 100 мл вода. Всичко се разбърква и се слага в гювеч с капак. Пече се около 1 час във фурна на 170˚ С или докато месото омекне и сосът се сгъсти. В задушената смес се разбъркват сиренето и магданозът.

2. От бутертестото се изрязват 4 правоъгълника. Краищата им се очертават като рамки - ленти с дебелина 2 см, като в два от срещуположните краища се оставят несрязани. Получените рамки се прихлупват и се залепват върху срещуположния край с разбитото яйце. Слагат се да се изпекат в загрята на 200˚ С фурна, докато се зачервят.

3. Изпечените лодки се напълват с топлата месна смес и се поднасят.