Дъхави храни, като тези агнешки кюфтенца, допълнени с мириса на розмарин, са изненадващо подходяща компания на силно ароматните анасонови напитки, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. агнешка или телешка кайма
1 скилидка чесън, фино настъргана
1 малка глава лук, настърган
2 с. л. магданоз, нарязан
2 с. л. мента, ситно нарязана
1 ч. л. кимион
½ ч. л. бахар
½ ч. л. черен пипер
2 ч. л. червен пипер
2 с. л. шамфъстък, нарязан
2 с. л. зехтин
 сол на вкус
8 по-големи стръка розмарин или дървени шишчета
100 мл. олио за пържене


Начин на приготвяне

1. 
Каймата се омесва добре с всички съставки. С мокри ръце се оформят 8 топки.

2. Клончетата розмарин се изчистват от листата в основата. Около тях се притиска кайма.

3. Кюфтета се изпържват до златисто в загрятата мазнина. Сервират се горещи.