Готвенето с колбаси е чудесен начин да се скъси времето за приготвяне на храната. А съчетаването им с познати и вкусни продукти е предпоставка за традиционен успех, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

800 гр. карначета
600 гр. картофи
2 с. л. масло или олио
2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
2 с. л. ситно нарязан магданоз
 сол и пипер на вкус
 
Начин на приготвяне

1. 
Карначетата се нарязват на парчета с дължина 20 см, навиват се като буквата S и се набождат на шишчета.

2. Картофите се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода за 10 мин.

3. Маслото се сгорещява, слага се лукът, разбърква се на силен огън за минута. Котлонът се намалява на умерена температура и лукът се разбърква 5-6 мин., докато омекне и се карамелизира.

4. Картофите се прибавят към лука, посоляват се, разбъркват се 1-2 мин. и всичко се сипва в съд за печене. Отгоре се слагат карначетата.

5. Ястието се запича във фурна, загрята до 200° С, докато се зачервят карначетата. Поръсва се с магданоза.