Предлагаме ви една рецепта за разкошотия в гювече, която се прави лесно, бързо и става страшно вкусна. Единственият “проблем” е, че се изяжда още по-бързо.

Няма други думи, с които да се нарече това гювече, освен чудна вкусотия

Трябват ни един буркан грах, една червена чушка, един домат, два моркова, една глава лук, 600 грама свинско месо, 300 грама вода, червен пипер, чубрица, сол на вкус, черен пипер, две лъжици брашно.

Първо е необходимо да си нарежем и после да запържим свинското месо в малко мазнина.

След това към него прибавяме и нарязаните на ситно чушка и лук. Като минат пет минутки добавяме и настъргания домат към тях, заедно с подправките.

Пържим още няколко минутки, след което разпределяме в гювечетата полуготовото свинско месо. Покриваме го с граха и с нарязаните на колелца моркови.

Брашното го разбиваме с водата и също го разпределяме в гювечетата. Захлупваме ги с капачетата им и ги поставяме във фурната, където ги оставяме да се запекат за около 40-50 минути на температура от 200 градуса.

Ако искате да ви е още по-вкусно, към тези гювечета може да си добавите и гъби – най-бързо ще е ако сложите вече нарязани и мариновани гъби от буркан.

Свинското месо, приготвено по тази рецепта в гювечета, става чудно вкусно и много крехко. Няма човек, който да не си е облизал пръстите, стига да не е вегетарианец, разбира се.