Рачешкото месо се намира малко по-трудно и обикновено се продава в консерви. Така че, ако ви попадне, не се замисляйте много и си спретнете тези апетитни и ароматни кюфтенца, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 6 броя
250 гр. месо от раци или ситно нарязани рулца от раци
2 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
1 яйце
1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
1 с. л. копър, нарязан на ситно
1 с. л. майонеза
1 ч. ч. трохи от бял хляб
1 ч. л. горчица
1 с. л. лимонов сок
 сол и черен пипер на вкус
100 мл. олио за пържене
1 с. л. масло
за паниране:
½ ч. ч. трохи от бял хляб
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. сусам
за соса:
200 гр. крем-сирене
2 с. л. заквасена сметана
3 с. л. лека майонеза
1 с. л. сос от хрян
½ ч. л. лют сос
1 стрък пресен лук
 6 пушени миди от консерва или 100 г месо от пушена риба
 сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне
1. 
Месото от раци се омесва с лука, яйцето, магданоза, копъра, майонезата, хлебните трохи, горчицата, лимоновия сок и всичко се подправя с черен пипер и сол на вкус. Оформят се 6 кюфтенца, които се овалват в трохите, смесени с магданоза и сусама. Слагат се за 30 мин. във фризера.

2. Кюфтенцата се изпържват на умерен огън от двете страни за 3-4 мин., докато се зачервят.

3. Сосът се приготвя, като всички съставки се пасират заедно за кратко. Кюфтенцата се поднасят със соса.