Тя е вдъхновена от сладостта на тиквата. И е под формата на тиквен пай с дъх на канела, джинджифил и още ароматни подправки!
Необходими продукти

160 г брашно

1 и 1/2 ч. л. захар

1/2 ч. л. сол

125 г масло (студено, нарязано на кубчета)

30 мл ледена вода


За пълнежа

450 г пюре от печена тиква

150 г захар

1 ч. л. канела

1/2 ч. л. джинджифил на прах

щипка млян карамфил

щипка индийско орехче

300 мл животинска сметана (охладена)

3 яйца

ванилов екстракт

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, захарта и солта, пише Elle. Добавете студеното масло, като претривате с пръсти до получаването на едри трохи. Омесете с бързи движения, добавяйки малко по малко водата. Увийте получената топка тесто в стреч фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

Включете фурната да се загрява на 200 градуса. Разточете охладеното тесто върху набрашнен плот. Оформете го като кръг с диаметр 30 см и дебелина 3-4 мм. Прехвърлете го във форма за пай с диаметър 23 см (изрежете излишното по краищата и оформете декоративен борд). Притиснете с хартия за печене и нещо върху нея за тежест (варива, камъчета, каквото имате под ръка). Печете така на средно ниво за 15 минути, махнете „тежестите“ и печете още 8-10 минути.