Необходими продукти:

2 яйца
1 кг кайма смес
1 глава лук, нарязана на ситно
3-4 стръка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
10 грама смлян кимион
2-3 филийки сух хляб
100 милилитра тъмна бира
1 чаена чаша брашно
100 грама нарязан на кубчета кашкавал
щипка стрити люти чушки
олио за пържене

Начин на приготвяне:

В купичка налейте бирата и накиснете сухия хляб. В друг съд сложете каймата и добавете нарязаните ситно лук и магданоз, чукнете яйцата, подправете със сол, черен пипер, кимион, люти чушки.
Разбъркайте, прибавете набъбналия хляб и омесете каймата.


Охладете, оформете топчета, притиснете ги леко с ръце и в средата им сложете кубче кашкавал.
Завийте от всички страни, оформете кюфтета, утепайте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина. След готовност отцедете, украсете с пресен магданоз и поднесете.