Предлагаме ви рецептата за зелен фасул с кайма. Вкусотия, в която ще се влюбите. Много евтина, бърза и елементарна за приготвяне. 

Зелен фасул с кайма – вкусно ястие или мезе

Трябват ни 500 грама зелен фасул, 300 грама кайма, пет скилидки чесън, копър, една глава кромид лук, един морков, червен пипер, сол на вкус.
 
Първо е необходимо да си почистим и да си нарежем зеления фасул. За около десетина минутки го сваряваме във вряща и подсолена вода. След това нагорещяваме олио на котлона в тиганче.

В това олио си запържваме ситно нарязания лук, нарязания морков, чесъна и каймата. После прибавяме към тях и вече отцедения зелен фасул. Подправяме с червен пипер и сол на вкус, но може да сложим и малко черен пипер ако обичаме.

Поливаме вкусотията с около 200 грама вода и оставяме да се вари на котлона за около 25 минутки. Когато вкусното ни ястие е напълно готово, си го поръсваме с нарязан на ситно копър, непосредствено преди сервиране.
 
Много е лесна тази вкусотия, става за има-няма 45 минутки, заедно с цялото приготвяне на продуктите. А и от нея се получава не само прекрасно ястие за обяд или вечеря, но и чудно мезе.

Ако щете вярвайте, но като го сипете в чинийка, а към него сложите и чашка с ракийка или винце, играта направо заспива. Ако не вярвате, първо го опитайте и после ще си говорим.