Роденият в град Букстехуде, близо до Хамбург, Карстен Рабе се присъединява към екипа на "Хилтън София" и е новият главен готвач на хотела. Шеф Рабе има над 25-годишен опит в хотелиерството, като сега поема кулинарните предизвикателства на ресторант „Сезони“, бар „Артистс“, рум-сервиз и гастрономическата страна на всички конференции и мероприятията, които се организират в хотела.
​​​​​​Карстен наследява страстта към готварството от майка си. От нея се учи да цени свежите сезонни продукти и да експериментира с тях. Кариерата  му започва като стажант готвач в хотел "Ренесанс" в Хамбург.

Работи в различни хотели и ресторанти в зеления крайбрежен район край река Елба до 2000 година, когато тръгва на истинско околосветско пътешествие по света – от САЩ до Ирландия, през Швейцария, Хърватия, Йордания, Бермудските острови и Египет. Изкачвал е стълбицата на кулинарното майсторство в различни хотелиерски вериги -  "Кемпински", "Льо Меридиен", "Мариот", "Фор Сийзънс" и "Риц-Карлтън".