Предлагаме ви рецептата за кавърма по воденичарски, в която ще се влюбите още от първата хапка. Лесна и бърза е, а става така апетитна, че няма оставяне.

Голяма вкусотия.

Чудно вкусна става тази кавърма по воденичарски

Трябват ни един килограм свински шол, 400 грама кромид лук, 250 грама гъби, една чаша с бяло вино, олио, сол на вкус, черен пипер, чубрица, магданоз.

 

Първо си нарязваме свинското месо и след това го изпържваме в мазнината. После добавяме към него и нарязаният на филийки лук. Когато видим, че лукът е омекнал, прибавяме и гъбите, които вече сме нарязали също на филийки.

Сипваме към тях и чашата с виното. След това посоляваме ястието според нашия си вкус и му поръсваме подправките – млян черен пипер, чубрицата и ситно накълцания магданоз.

Кавърмата е необходимо да продължи да се задушава, докато видим, че е останала само на мазнинка. След това вече е съвсем готова и бихте могли да я сервираме с гарнитура по желание.

Използвайте това, което обичате или което имате под ръка. Да знаете обаче, че чудесно се допълва с едно хубаво и пухкаво картофено пюре. Но, разбира се, много е вкусно и с обикновени картофки.

Оризът също му подхожда, но ако не ви се занимава с нищо допълнително или не искате да смесвате месото с въглехидратите, както повелява разделното хранене, знайте, че и само е повече от вкусно.

Тази кавърма по воденичарски се харесва на всеки и е едно наистина вкусно родно ястие. А пък какво мезе става от него, само можете да гадаете, докато не го вкусите лично.