Пастата може и да е италиански патент, но пък България е на първо място по производство на тикви в Европа. Една родна версия на гурме класиката!
Необходими продукти

250 г брашно тип 00

50 г брашно семолина

3 яйца

сол


За пълнежа

400 г тиквено пюре от печена тиква

50 г настърган пармезан

1 жълтък

1 белтък

сол

черен пипер индийско орехче


За соса

100 г масло

8 листа прясна салвия (градински чай)

1 лимон


Начин на приготвяне

С 3/4 от брашната направете кладенче, в което сложете яйцата и щипка сол, пише Elle. Разбъркайте с шпатула до образуването на тесто, което можете да месите с ръце до достигане на средна мекота. Останалото брашно използвайте за сгъстяване и при размесването, ако е необходимо.

Увийте готовото тесто с кухненско фолио и го оставете в хладилника за 30 минути. След това го разделете на няколко парчета и ги разточете с машина за паста до степен 5 или на ръка – върху набрашнен плот до получаване на 3-4 мм дебелина.