Как да си приготвим освежаващо лятно динено гаспачо
500 г диня
2 домата
1/2 краставица
1 червена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка (по желание)
1 с. л. оцет
1 с. л. зехтин
1/2 връзка прясна мента
сол и черен пипер (на вкус)
Приготвяне:
Доматите се бланшират за няколко секунди в гореща вода, пише Elle. Изплакват се със студена и ципата им се отстранява. Режат се на две, за да се отстрани и вътрешността им (семките). Месестата част се нарязва на ситно, заедно с останалите зеленчуци.
Отделят се към 100 г от динята, които накрая се използват като резени за украса. Останалата диня се пасира със зеленчуците, ментата и зехтина. В някои вариации краставицата се заменя с авокадо, добавя се босилек, дори лимон, а лютата чушка се замества от 1 ч. л. табаско.
Ако сместа се получи прекалено гъста, се разрежда с вода. Подправя се със солта, черния пипер и оцетът. Сервира се охладена.
Последвайте ни
0 Коментара: