Необходими Съставки
картофи - 1 кг
сол - 1 ч.л.
розмарин - няколко стръка свеж, наситнени
мащерка - няколко стръка свежа, наситнена
балсамов оцет - 2 с.л.
зехтин - малко
масло - 150 г
чесън - 4 - 5 скилидки, нарязани на малки парченца
черен пипер

Начин на приготвяне
Фурна - 160 градуса;
Форма/тавичка за печене.

Картофите се почистват и нарязват на големи кубчета. Поставят се в тенджера със студена вода и 1 ч.л. сол. Сваряват се за 15 минути. Изцеждат се. Времето за сваряване се измерва, след като заври водата. Оставят се настрана.

В купа се поставят наситнените розмарин, мащерка, балсамикото и малко зехтин. Разбърква се.

Тавата за печене се поставя заедно с маслото да се сгорещи във фурната. Изважда се и в средата ѝ се изсипват билките, поръсва се с наситнен чесън и сварените картофи, но да са захлупени един върху друг. Разбърква се с две супени лъжици, разпределят се и се посолява със сол и черен пипер. 

Тавата се връща във фурната и се пече на 160 градуса за 30 минути. След това време се изважда и с пресата за картофи леко се смачква всяко едно парче картоф, да се разпука, но не и да стане на пюре, и се връща във фурната за още 20 минути на 160 градуса.

Източник: MasterChef J. Mielle