Кратко, ясно и лесно за изпълнение - рецепта не сама за мъже, но и за пълни новаци в кухнята, пише готвач.бг.
Необходими Съставки
свинска плешка - 1. 5 кг
свински пържоли - 1 кг
бяло вино - 1 ч. ч. или бира - 2 ч. ч.
масло - 1/2 пакет (60 г)
риган - 2 ч. л. сух
мащерка - 2 ч. л. суха
джинджифил - 1 ч. л. на прах
манатарки - 2 с. л. изсушени
сол - 1 ч. л.
кимион - 1/4 ч. л. смлян
черен пипер - 1/4 ч. л. смлян
олио - 4 с. л.

Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме месото на порциони парчета. Смиламе изсушените гъби и сухите подправки заедно. 

Добавяме джинджифила, черния пипер, кимиона и солта. 

Поръсваме с тях месото, прехвърляме го в гювеча и хубаво разбъркваме, за да се разпредели сместа равномерно. Наливаме виното (или бирата), олиото и разбъркваме отново. Оставяме месото на хладно поне за два часа да се маринова. 

Ако месото е поело течността от маринатата, доливаме допълнително 1 ч. ч. вода. Маслото нарязваме на кубчета и разпределяме равномерно в гювеча. 

Захлупваме и слагаме в студена фурна да се пече на 180 градуса за около 45 - 50 минути. След като се изпече отхлупваме капака и връщаме във фурната за още 10 - 15 минути. 

След като е готово изключете фурната и оставете гювеча да "отдъхне" поне още 25 минути преди сервиране.