Коя е тази вкусотия, която сме готови да ядем „нон-стоп“ – и на обед и на вечеря? Това е прочутото картофено руло. Ето как да си го приготвите сами (ако вече не сте го правили!)

Обелете 1 кг картофи и го сварете в подсолена вода.

Извадете ги и ги настържете на едро ренде; прибавете към тях 80 г бяло брашно, 4 разбити яйца, 4 с.л. растително масло, 20 г накълцан на дребно магданоз, сол и черен пипер – на вкус. Объркайте старателно сместа до получаване на хомогенно тесто.

Междувременно сварете две яйца – да не са рохки, срежете ги на филийки и ги подредете равномерно по картофеното тесто, което сте разстлали във формата на лист.

Също така задушавате до леко омекване 200 г гъби – нарязани на филийки и 200 г моркови – нарязани на тънки кръгчета и също ги разпределяте равномерно по тестото. Сега го навивате във формата на руло, което поставяте в намаслена тава. Печете във фурна на умерена температура (180˚С) – до зачервяване.

Поднасяте рулото, след като го разрежете на парчета. Допълнително, бихте могли да намажете парчетата с лютеница.