Помните ли приказката за Пепеляшка, където тиквата се превръща в карета? Вдъхновени от магията на феята кръстница, трансформираме тиквата в... елемент от гурме подредбата на масата. Но за разлика от приказната история, тук заклинанието не се разваля с настъпването на полунощ.
Издълбайте тиквата, вместо да я режете на парчета, пише Elle. Можете да я изпечете и да я използвате за сервиране на готовата супа.

Необходими продукти

1 тиква, обелена и почистена от семките

1 глава чесън

2 глави лук

200 г моркови

150 г корен от джинджифил

200 мл кокосово мляко

200 г скариди

кората на 1 лайм

100 г сирене фета

сол

зехтин

мащерка

розмарин

черен пипер

индийско орехче

кориандър


Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса, нарежете тиквата на парчета и ги поставете в тава върху хартия за печене. Поръсете ги със зехтин, сол, мащерка и розмарин.

Печете заедно с необелената глава чесън около 40 минути, или до омекване.

Нарежете морковите, лука и джинджифила и ги сварете в тенджера. Пасирайте ги заедно с бульона им, изпечената тиква и омекналия чесън. Добавете кокосовото мляко и щипка кафява захар.

Задушете почистените скариди в тиган със загрят зехтин и ги овкусете със сол, черен пипер и настърганата кора лайм. Добавете ги при сервиране заедно с парче фета сирене (слага се, докато супата е още гореща).