Рецептата за тази пикантна плескавица е приготвена от сръбския шеф Далибор Маринкович – Даци (ресторант "Котилото", София), който я е предоставил на проекта" Многообразието е вкусно". Целта на проекта е да покаже кулинарното богатство, което чужденците носят в България, като същевременно се противопоставя на ксенофобията и дискриминацията, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 1 порция

за урнебеса: 
150 г сирене
50 г айвар
5-6 скилидки чесън
 лют пипер на вкус
 сладък червен пипер на вкус
 черен пипер на вкус
 олио на вкус
за плескавицата:
250 г телешка кайма
50 г урнебес


Начин на приготвяне

1. 
Сиренето се настъргва в голяма купа. Към него се добавят айварът, нарязаният на много ситно чесън, подправките и олиото. Разбърква се хубаво.

2. Каймата се разделя на две, омесва се на топки и всяка се разточва на тънък кръг. В средата на единия кръг се слага урнебесът и се покрива с другия. Плескавицата се пече 10 - 12 мин. на 250° на скара на дървени въглища или 15 - 20 мин. във фурна на същата температура.