Има дни, в които всяка минута прекарана покрай готварската печка е в повече. Именно за тези моменти ви предлагаме една бърза рецепта, която се готви почти сама.
Необходими продукти:

500 г сладки картофи
3 с. л. зехтин
морска сол
черен пипер
2 х 200 г филе от сьомга
3 филии стар хляб
1/2 връзка магданоз
30 г разтопено масло
1 с. л. лимонова кора
1/2 ч. л. чили на люспи

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете сладкия картоф. Поръсете с морска сол, черен пипер и зехтин, оставете ги 35 минути на 200 градуса.
Бледнирайте 3 филии хляб (без коричките), магданоз, лют пипер, лимонова кора и сол.

Когато сместа стане на трохи, добавете и 30 грама разтопено масло.
Овкусете рибните филета със сол и четен пипер.

Поставете в тава, постлана с хартия за печене, покрийте сьомгата с трохите, след 15 минути на 200 градуса, тя ще е хванала златиста коричка и ще е готова за похапване.

Сервирайте със сладките картофи и по желание със свежа салата.