1.Хората, които правят живота ви по-напрегнат
Стресът не винаги е нещо лошо. Той е необходима част от живота ни. Въпреки това, трябва да се стремите стресът в живота ви да се случва заради неприятни ситуации, но не и да е породен от неприятни хора.
В живота има хора, които ви разказват само за проблемите си. Има хора, които често ви развалят настроението с постоянното си мрънкане. Има хора, които ви убеждават, че нищо няма да сработи. Има хора, които не ви мотивират, а ви теглят надолу.
Животът е пълен със стрес и без него не може. Но не е необходимо източник да са му винаги вашите ” приятели”, които всъщност са просто енергийни вампири.

2.Хората, които ви използват
Истинските приятели са тези, на които можете да разчитате? Без съмнение. Но има една категория хора, които общуват с някого с единствената цел постоянно да го молят за някакви услуги. Няма нужда от услуги - няма и общуване.
Понякога сред приятелите ни има хора, които постоянно ни молят за някаква услуга - в ущърб на нашите собствени интереси. И ако им откажем, те се обиждат, а ние се чувстваме виновни. Тези хора се наричат “паразити”.

3.Хората, които не ви уважават
Всеки уважаващ другите хора човек заслужава съответното уважение. Ако чувствате, че досега сте общували много с човек, който показва неуважение към вас (постоянно търси поводи да ви критикува например), не общувайте с него. Ценете времето си и вниманието, което отделяте на другите хора около вас. И още нещо: ако търпите снизходителното отношение към себе си, рано или късно това ще се превърне в част от живота ви. И ще повлияе негативно на самочувствието ви.

4.Хората, които винаги успяват да ви наранят
Хората понякога може да правят глупости. И те могат да бъдат простени - на тези, които са част от живота ви. Но някои хора ви карат непрекъснато да се ядосвате и ви натъжават често, а не ви дават нищо в замяна. Отървете се от тях!
Не позволявайте на други хора да ви използват вместо боксова круша.

Кои са останалите 5 вида вижте в най-полезния сайт Zdrave.to.