След излизането на първата епизод на „Великолепния век” през 2011 година, Мерием Узерли се превърна в истинска звезда  Рижавата Роксолана с апетитни форми спечели сърцето не само на султан Сюлейман, но и на милиони зрители по целия свят.

Към днешна дата обаче тя е неузнаваема. 35-годишната актриса е отслабнала с близо 10 кг., сменила е прическата и цвета на косата си.Въпреки че изглежда прекрасно, промяната не се хареса на много от почитателите й. Голяма част от тях смятат, че естественият цвят не й отива толкова.Самата актриса не коментира промените във външността си и не споделя чудодейната диета, с която е успяла да свали част от излишните килограми. Към днешна дата тя се е отдала напълно на личния си живот. През зимата на 2014 година се роди първата й дъщеря Лара и сега актрисата е посветила цялото си свободно време на малкото момиченце.Освен това Мерием обожава да пътува. В момента е на Малдивите и не пропуска възможност да навлече банския, демонстрирайки перфектни форми. 

Работата на Мерием Узерли във „Великолепния век” завърши със скандал. През 2013 г., когато до края на снимките оставаха буквално няколко седмици, тя отиде в Берлин и отказа да се върне.Тя обясни действията си с факта, че е изтощена от безкрайната работа над двучасовите серии на шоуто. А продуцентите бяха принудени да прибягнат до редица хитрости, за да завършат популярния проект.

Превод: БЛИЦ