По улиците на Москва бе заснет непознат автомобил. Луксозният седан прилича на Rolls-Royce Ghost, но има различно оформление, носи емблемите на ЗиЛ и напомня подозрително на новата лимузина за руския политически елит Aurus Senat, пише Факти бг.

Официална информация за мистериозния Rolls-Зил липсва, но при проверка на регистрационния номер излизат някои любопитни подробности. По документи автомобилът се води "самоделно превозно средство ЗиЛ-НАМИ", произведено през 2015 г.

Обемът на двигателя и мощността не се различават от тези на Ghost. 12-цилиндровият 6.6-литров мотор развива 571 к.с. ЗиЛ обаче няма нищо общо с колата. От частната компания МСЦ6 АМОЗИЛ, чиято собственост е автомобилният цех на някогашния завод, отричат каквото и да било участие в създаването на мелеза.

 

Справка в базата данни на "Росстандарт" показва, че Свидетелството за безопасност е издадено още на 4 август 2015 г. на Евгений Александрович Новицкий. Лице с такова име е учредител на московската компания "Луна", която се занимава с продажба на леки и товарни автомобили.

От документа става ясно, че изпитанията на загадъчния седан са проведени в НАМИ. Каква точно е била целта на експеримента и поразителната му прилика с Aurus Senat обаче остават без обяснение.