Въпреки че звучи странно, едно от най-полезните неща, които трябва да съхранявате в жабката на колата през зимата, е ... пила за нокти. В новата си книга Girls Auto Clinic Glove Box Guide механикът и автор Патрис Банкс съветва шофьорите да държат няколко важни неща в автоотделението за съхранение по всяко време, включително допълнителна задна светлина и фарове, манометър за гуми и малък фенер, пише profit.bg Но тя също така посочва, че една проста пила за нокти може да бъде много удобна, когато се наложи да шофирате в дъжд или сняг.

"Чистачите на предното стъкло могат да се износят или да съберат слой от мръсотия върху тях, който не се избърсва лесно", казва Банкс, бивш инженер, който се завръща в училище за автомеханика и сега работи в автосервиз за жени във Филаделфия. Той е залепен до салон за красота, където можете да си направите маникюр или сешоар, докато чакате ремонта на колата ви да приключи.

Можете да възстановите перата на чистачките си и да удължите живота им, като избършете повърхността им, която се докосва до стъклото, няколко пъти с пилата за нокти. Това ще даде на чистачката втори живот и може да ви помогне да виждате по-добре в дъжд или сняг", посочва Банкс. Тя обаче предупреждава, че този трик работи само при чистачки, чиито пера не са частично отлепени. Ако случаят е такъв, не можете да ги поправите, а трябва да ги смените.