На 25 декември 1878 г. в малкото швейцарско градче Ла Шо дьо Фон се ражда Луи Шевроле. Още 11-годишен той започва работа във фабрика за велосипеди и участва в състезания. На 3 ноември 1991 г. в Детройт той основава Chevrolet Motor Car Company. Компанията, както и някои тунинг ателиета са направили оттогава и някои доста чудати модела.
Chevrolet Corvair Monza SSChevrolet Biscayne
Този модел се появява през 1955 г. и става един от първите концепти на компанията. Формата му напомня на стремително купе, макар всъщност да е седан. Салонът му е доста спартански и с обикновени материали. Ъпрейдът на автомобилна излиза едва през 1964 г. Тогава Chevrolet Biscayne е оборудван с меки седалки и луксозен волан. Това се оказва един от най-продаваните автомобили в историята, високо ценен от всички колекционери по света.


Chevrolet Ultimus
През 1965 г. компанията пуска поразителния Chevrolet Ultimus на базата на модела El Camino. Том Холдън, който е автор на проекта, успява да създаде истински футуристичен прототип. Главната отличителна черта на този автомобил е необикновеният пластмасов покрив, направена за Chevrolet специално от Cadillac Plastics Company.


Chevrolet Express
Този модел трябваше да открие нова ера в историята на автомобилния транспорт, но не видя бял свят. Под капака на прототипа имаше двигател, позволяващ му да развива скорост до 240 км/ч, и трябваше да се движи върху специални шосета.


Chevrolet Aveo
Американските дизайнери са прочути по цял свят с необикновеното тунинговане на автомобили. Но разработката на ателието Kitcarmike преминава границите и на най-смелите фантазии. Това превърна малолитражката Chevrolet Aveo в нещо средно между автомобил и летяща чиния. Съвсем нормално този модел получи името Extra Terrestrial Vehicle (ETV), или извънземна машина.


Chevrolet Camaro Turbo
На автосалона в Чикаго бе показан ефектният автомобил Chevrolet Camaro Turbo. Той бе пуснат специално за анимационния филм на DreamWorks Ч "Турбо", в който главният герой охлюв мечтае да стане професионален автомобилен състезател. За филма холивудските дизайнери малко промениха модела Chevrolet Camaro ZL1, като му поставиха 24-инчови колела и всякакви други неща. Под капака автомобилът има турбодвигател V8 с мощност 700 к. с.


Лимузина Chevrolet Camaro Bumblebee
На базата на Chevrolet Camaro SS австралийската компания ShowTime limos направи доста чудата лимузина. Нейните задни и предни врати се отварят по два различни начина. Под капака си този автомобил има 6,2-литров двигател V8 с мощност 426 к.с. В салона на този трансформър могат да се ширят спокойно осем души.


Chevrolet Miray
Този прототип видя свят за първи път на автосалона в Сеул през 2011 г. Колата представлява компактно купе и се хареса на публиката с радикалния си дизайн.


Chevrolet Corvair Monza SS
През 1963 г. Chevrolet пусна един от култовите си модели - Corvair Monza SS. Отличителни черти на този автомобил станаха откритото купе и антикрилото, което осигуряваше допълнителна безопасност и сила на притискане.