Противоречията в племето Минданао в Survivor: Филипините са вече факт.
Лидерът на племето Николай Койчев предложи нова стратегия пред останалите си съплеменници, според която всички трябва да се преструват пред Йочколовски, за да му втълпят, че е незаменим, след което да загубят следващата имунитетна игра и да го изгонят. Койчев се аргументира с факта, че рейнджърът е силен играч и не бива да бъде оставян в играта. Новата си тактика Ники нарече „сълза и смях”, защото според думите му Минданао нямат сили да се борят физически с Питого, но могат да бъдат добри актьори и така да си проправят път до финала. Койчев заяви още, че сивите имат най-голям шанс да отстранят останалите в играта.

http://94.155.44.37/public/files/picture_gallery_files/422/thumb_588x441_image.jpgСпоред предварителната стратегия на Минданао последна от бившите Таяк и ще бъде изгонена Маргарита Амиджинова, защото всички са на мнение, че тя би им създавала най-малко проблеми заради добрия си характер. Красивата волейболистка успя само за ден да спечели сърцето на най-големия странник в играта Георги Кехайов. Жоро не сваля очи от Маргарита и постоянно търси повод да разговаря с нея. Тази идилия обаче беше развалена след края на поредната игра за награда, преди която Емануела изяви желание да напусне Survivor. Красавицата е категорична, че няма място в играта и се чувства самотна.

Веднага след разговора с Емануела започна и поредната игра. Според правилата й двете племена трябваше да си противодействат върху греда, през която трябваше да преминат, за да вземат топка и да се върнат обратно по нея, докато противниците ги атакуваха с чували. Целта пред всяко племе беше да направи колкото е възможно повече точки. В това по-успешни се оказаха Питого, чиято тактика беше изградена от новодошлия в племето Туджаров.

http://94.155.44.37/public/files/picture_gallery_files/425/thumb_588x441_image.jpgС две поредни загуби в Минданао дойде време за равносметка – Златина не успя да сдържи гнева си от загубата и се нахвърли върху цялото племе с думите, че ако Минданао е трябвало да се борят срещу Таяк и Питого, то те не биха имали шанс. Тя обвини директно Ралица за загубата на играта и нарече останалите „чисти късметлии”, защото все още са в играта без да имат качества. Койчев не й остана длъжен и веднага я контрира, като й заяви, че не те, а тя е „късметлийка” защото е в това племе. Ралица не успя да преглътне думите на Злати и видимо разстроена и плачеща се отдели от племето. След скандала Иван Йочколовски сподели, че не вижда начин да обучи племето си за кратко време да печели игри и че това са отбор неудачници, каквито никога не е виждал. Ванката, както го наричат останалите, обаче въобще не подозира какво му мислят новите съплеменници и смята, че ще бъде изгонен последен. Дали ще успее да се спаси от тактическия план на Минданао ще стане ясно в следващите епизоди. /БЛИЦ