Репликата на премиера Борисов е синтез на живота ни и затова я взех за заглавие на филма си, споделя актьорът
Филмът “Операция “Шметни капели” е може би най-синтезираното обобщение на онова, което се случва вече 20 години на един народ. Няма друго, което да опише кретенията, в която живеем”, така Владислав Карамфилов - Въргала представя новия си филм, който тази есен ще бъде по екраните.

Заглавието е всъщност реплика на премиера Бойко Борисов, изказана пред Европейския парламент, насочена към предишното правителство. Първоначалното име на филма е “12:10”, защото по думите на Въргала в годините, за които разказва филмът, времето е спряло. “Сменяха се само марките автомобили, но духовно времето спря”.

Режисьор на филма е Иван Митов, а актьорите са “обичайните заподозрени” - Христо Шопов, Захари Бахаров, Джеки Стоев, Джони Пенков и други.

“Големи свинщини и простотии има във филма, но има и сълза, и в това е постижението. Много обичам да е ведро, да има светлина, но все се стига до простотии. Хората имат нужда от истинска комедия, но не мога да дам толкова пари само за комедия”, обяснява Въргала, който е сценарист, продуцент и актьор в “Операция Шменти капели” и е заложил имоти, къщи и ниви, за да финансира проекта си./БЛИЦ