Наставничката на „Фермата“ Бети за пореден показа кулинарни върхове с гозбите, които върти в семейното ранчо в родопското село Горно поле.
Чести техни гости са групи чужденци, дошли да опознаят дивата България и нейната традиционна кухня. Вкусотиите на Бети накараха дори заклети вегетарианци и вегани да проядат месо. „17-годишна вегетарианка изяде пълна чиния с телешко по специалната ни рецепта за телешко в тиква. Каза, че не може да спре да яде.

25-годишен вегетарианец също изяде едно парченце от баницата с телешко месо. И двамата опитваха месо за първи път“, разказва за случките Бети.

А ето и рецептата за прословутото телешко в тиква, което изкушава дори вегетарианците. Продукти: 1 голяма тиква 1 кг телешко 1 кг лук Домашна чубрица Кимион Черен пипер Червен пипер Сол Оригиналната рецепта е с див заек, но стопанката на „Фермата” Бети я приготвя с телешко, тъй като месото на дивия заек е кисело.

Тази рецепта е запазено марка на Бети, която посреща гостите на „Дивата ферма“ с този специалитет. Една средно голяма тиква се издълбава и почиства от семките, като се първо се изрязва капаче. Изчиства се и се нарязва около 1 килограм лук. Лукът се пържи, като в края към него се добавя месото, нарязано на малки парчета.

Добавя се домашна чубрица, червен и черен пипер, кимион и сол на вкус. Със сместа се пълни тиквата, слага се капака. За по-бързо приготвяне капака се увива и с фолио. Тиквата се пече около 4 часа на 160 градуса.