"Обнадеждена съм от това, което виждам в България. Бих се преместила да живея тук, ако синът ми беше при мен", каза актрисата Ваня Цветкова в интервю за бТВ. Тя се снима в новия телевизионен сериал "Седем часа разлика”.
Въпреки настъпилите промени, актрисата, която от 20 г. живее в Америка, подчерта, че разликата между този и онзи свят, между  България и САЩ, е колосална. "И все пак в България нещата се раздвижват и аз искам да съм част от това. Младите специално са невероятни, те са същите като младежите в целия свят, има успокоение, липса на агресия. Едно време бяхме непрекъснато амбциозни нещо да доказваме. Обнадеждена съм", признава тя. 

"Гледам някои български сериали, има качествен скок", споделя Ваня Цветкова и признава, че  винаги е мечтала за такава роля, каквато са й поверили в "Седем часа разлика".  Във филма тя играе ролята на корумпиран съдия, чийто първообраз е вдъхновен от действителен прототип.

"Приключих с ангажиментите с детето си, с къщата си и си казах, че е време да сменя качествено живота си. Когато си сам в чужбина с детето си, нищо друго не е по- важно от това да го видиш, че е стъпило на краката си", споделя актрисата.

Тя занесла на сина си запис на първа серия от филма, за да види защо майка му го е оставила сам в Америка. "Синът ми гледа първа серия и много хареса Боряна (Боряна Братоева - бел.ред.), която е обещаваща млада актриса", разказа Ваня Цветкова.

Боряна Братоева, ролята на дъщерята на съдийката, ще бъде тази есен студентка втори курс в НАТФИЗ в класа на Веселин Ранков./БЛИЦ