След като преди около седмица Слави Трифонов се завърна в ефир с откровени признания, в които се изповяда за операцията и политиката, този четвъртък шоуменът продължи с откровенията от личния си живот. 

Той и екипът му решиха да вкарат нова рубрика в "Шоуто на Слави". Тя се казва "Нещо лично". В нея гостите ще споделят лични преживявания, които асоциират с песни. Първи крак повлече именно Трифонов, който разказа доста срамни истории, свързани със сексуални му живот.

Водещият обаче сподели и история, в която за малко е щял да умре. "Историята е за едно зърно грозде. Бяло грозде", така той започна разказа си. Слави поясни, че тогава е живеел в квартира, която се намирала на столичната улица" Гео Милев" и първата му мечта е била, ако има пари да си купи люлеещ се стол, видео и телевизор. "Тогава направихме албума "Ръгай чушки в боба". Започнахме да ходим на участия с Август Попов и Камен Воденичаров и започнахме да изкарваме пари, затова си купих всичките тези неща и една маса", спомни си с умиление Слави. 

"Един ден бях сам в квартирата около 23 часа. Бях пуснал музика на телевизора, люлеех се и си слушах музика. Беше есен и от пазара "Кирков" си бях купил голямо, бяло грозде. Но едно зърно грозде го изпуснах и то ми влезе в гърлото. Опитах се да го изплюя - не мога. Да го глътна - не мога. Установих, че положението е много зле", сподели Трифонов.

"Разбрах, че не мога да го извадя. Оставаха ми 15-20 секунди и щях да се задуша. Имах няколко опции - да се задуша или да потърся помощ от съседа, но той едва ли ще разбере какво се случва, за да ми помогне", уточни водещият.

"Да умра от грозде е адски тъпо, но разбрах, че ще умра по този позорен начин, задавен с грозде, защото няма какво да направя", продължи той. 

"Паниката идва брутално бързо. Почнах да се паникьосвам и тогава човек не разсъждава адекватно. Оставаха ми 15-20 секунди живот и започвах да се душа. А през това време съдбата си направи ужасна шега, защото по телевизора даваха песен на Phil Collins - Another Day In Paradise (Фил Колинс - Още един в рая)", спомни си Слави."Реших, че ще живея. Помислих си да ида до кухнята. Да взема един нож и да се пробода в гърлото, за да си направя дупка, за да мога да дишам. Да, но точно тогава започнах да пея с "Ку-Ку бенд". Да, ама си казах, че не знам къде са ми гласните струни и е направя някаква беля", сподели Слави.

"Когато човек се задави все се намира приятел, който да го тупне по гърба, но аз бях сам. Затова си сложих ръцете, свити на юмрук, на гърдите. Извих си леко главата, за да не си разбия физиономията, засилих се и паднах като талпа по лице. Когато паднах изплюх зърното и се оправих", призна Слави.

"Взех гроздето, сложих го на масата и близо половин час го гледах и разсъждавах за смисъла на живота и какво трябва да правиш с него. Тогава осъзнах, че едно шибано зърно грозде може да те убие. Това ужасно много ме промени като човек", съвсем искрено сподели Слави Трифонов.

Той поясни още, че от тогава никога не е ял грозде.