Заблудени фенове честитят рождения ден на починалия преди две години и половина поп-фолк певец Иван Карачоров – Попа. Изпълнителят на култовия мутренски хит „Тигре, тигре” издъхна от рак на 9 февруари 2015 г. в Германия, където живееше от 15 години. На 12 август обаче негови фенове, неразбрали за смъртта му, отправяха честитки с пожелания за здраве, щастие и дълъг живот във Facebook профила на починалата поп-фолк звезда, пише "Монитор".

Повечето от приятелите и почитателите на певеца обаче на рождения му ден изказват съболезнованията си по повод неговата смърт. „Липсваш много на всички ни. Почивай в мир, Дядо Попе”, е написал в профила му негов фен.

Иван Карачоров – Попа беше един от най-култовите изпълнители на ранната чалга. Той бе любимец на повечето страховити едри момчета с дебели златни ланци, лъскави анцузи и запасани в тях пистолети от зората на демокрацията. Пял е лично на ушенце на братята Илиеви и Иво Карамански, които са се просълзявали от неговите изпълнения и са му оставяли щедри бакшиши. Признава, че никога не се е страхувал и не е имал проблеми с тях.

През 2000 г. Попа зарязва България и заминава да си търси късмета и щастието в Германия. Установява се в град Ремшайд, където се захваща с транспортен бизнес и нещата му потръгват. Основава просперираща транспортна компания, обикаля целия свят. Когато се събере с българи обаче, отново отпуща гласа си и им попява. През 2014 г. Попа заболява от рак на дебелото черво. Направена му е операция, която уж се оказва успешна, но половин година по-късно нещата отново се влошават. На 9 февруари 2015 г. Иван Карачоровумира в болницата. Погребан е в родния си град Килифарево, където е бил и свещеник, до гроба на майка си. Той така и не успява да реализира мечтата си да изгради българска църква в Ремшайд.