Песента “Шадравани”, която е сред новите хитове от репертоара на сръбската фолк легенда Шабан Шаулич, явно не е сред любимите му и не бе запланувана от него за изпълнение по време на концерта му зала №1 на НДК снощи, предаде репортер на БЛИЦ.

Шабан пя последен след новата звезда на сръбския фолк Саша Матич и другата легенда Весна Змиянац по време на съвместния им концерт. Шаулич бе в България само преди месец и половина и записа невероятен успех с шоуто си заедно с друга легенда на сръбската фолк музика Мирослав Илич и българската певица Рени, която напоследък също е доста популярна в западната ни съседка. “Чувствам се вече като у дома си, след като бях тук и преди месец и половина”, сподели пред феновете си сега Шабан, който бе подбрал най-доброто от хитовете си за своите фенове в България.

Когато обаче оркестърът му засвири песента “Шадравани”, Шабан се намеси и я спря, за да я замени с друго парче. След намесата на организаторите и неистовото желание на публиката обаче, “Кралят на фолка” изпя песента, макар и с помощта на текста, който му бе предоставен любезно от организаторите на концерта.

Явно на легендарния изпълнител не му се налага да пее тази песен често, пък и тя е от композициите, появили се на пазара само преди няколко години. Може би поради тази причина самият той не се бе наел да я включи в траклистата си за втория си концерт у нас за по-малко от месец и половина. Въпреки всичко обаче Шабан изпълни желанието на публика и организатори и ги зарадва с изпълнението на “Шадравани”.

Освен с въпросната песен Шабан, продал над 16 милиона копия от албумите си - уникален рекорд за родните географски ширини, изпълни още редица от старите и новите си хитове. Сред тях бяха "Ти ме вараш най-боле", "Ангелска врата", "Крал и слуга", “Веруем у любав” и “Пиянац съм”, с която завърши сета си, поздравявайки с нея всички мъже. По време на изпълнението на “Сестра брата кани”, което според Шабан може да е както българско пък в залата се изви кръшно хоро.
Георги Георгиев/БЛИЦ