Здравословното състояние на съквартирантите във „ВИП брадър” е повече от трагично. Звездите в предаването са направо пред умиране, шегуват се зрители на формата. Поредният повод за това бяха оплакванията на двама от обитателите на Къщата.
По време на последните номинации Жана Бергендорф сподели, че е преживяла сериозна бъбречна криза. Заради влошеното й състояние лекари нахлули в Къщата, но преценили, че бъбречната й криза не е толкова страшна и не е нужно да влиза в болница. Заради това обаче певицата била няколко дни на легло.

От сериозни болежки се оплака и Вальо Михов. По време на номинациите той се извини на съквартирантите и на зрителите, че е постоянно със слънчеви очила. „Това обаче се налага, защото имам много сериозни проблеми с очите, а тук положението с осветлението дори изостря болежките ми”, сподели той.

Припомняме, че и друг съквартирант често, често се оплаква...при това от всевъзможни болежки, а именно Кака Лили. Тя не веднъж обясни, че има проблеми с жлъчката, очите, краката... и много други.