Петя Павлова е първият звезден репортер, който използва скрита камера, съобщават от Нова тв, където певицата, която участва във „ВИП брадър 2” (2007), ще прави материал за купуването на гласове по време на избори в някоя от ромските махали.
Петя има три издадени албума и е първият български артист, чийто видеоклип MTV завърта в ефира си през 1997. В същата година Петя е избрана за лице на „Пепе джинс” България, а песента й „Good Times” излиза и на английския пазар. Песни, композирани и изпълнени от нея са издавани в Англия, Испания, Италия и Америка. Засега тя е единствения български артист пял на „Лондон Арена”. Била е гост в Radio 1, Capital FM, Kiss FM, BBC и специален гост на популярното шоу на Channel 4 по това време – „Showbiz UK”.
През 1998 Петя взима окончателното решение да се премести да живее в Англия и заминава за Лондон, където учи продуциране и музикален бизнес, работи и като актриса – снима се в реклами, партнира на Томас Арана в сериала “Spooks” и на Али Джи във филма му “Ali G In Da House”. През 2002 година получава бакалавърска степен по популярна музика и създава собствена музикална компания ”Макс мюзик”. Две години по-късно получава и магистърска степен по стратегическо управление в музикалния бизнес, с което на практика става единствения специалист по музикален бизнес с такова образование в България.
След 8 години в Лондон Петя се завръща окончателно в България през лятото на 2006 г. и през декември издава трети пореден албум на българския пазар – „Runaway”.
През август 2008 г. Петя е поканена за ролята на Соня Колева в сериала „Забранена любов” на „Нова телевизия”. Тя приема предложението като разбира, че много от характеристиките на героинята й отговарят на това, което е самата тя в живота. Макар й епизодична, това е първата й актьорска роля в България и както тя самата казва „това е само началото” на нейната кариера като актриса тук.
През януари тази година Петя започна работа над нов албум, а през лятото й предстои представянето на първия й сингъл от него - „Your Love`s Bad For My Health”.

Темите на Петя в „Звезден репортер”:

Понеделник, 1 юни
Изгуби ли се магията на 1 юни и защо децата порастват толкова бързо? – Естествено е на този ден Петя да обиколи редица детски заведения, да разговаря с децата, но и с техните учители и родители...

Вторник, 2 юни
Обръща ли се емиграцията и защо все повече българи се връщат в България, за да се реализират професионално? – разговор с Жорж Ганчев. От темата ще стане ясно, че има сблъсък в гледните точки между синдиката и хората които се връщат. Според профсъюзите завръщащите се заемат мястото на хората, които в момента работят в България.

Сряда, 3 юни
Трябва ли да има часове по сексуално обучение в училище? –Защо в къщи не се говори по тези теми, родителите разчитат само на учителите, а децата подражават на совите поп идоли. Според психолози причината за всичко е в семейството...

Четвъртък, 4 юни
Ще има ли застой в туризма това лято? – Петя, която води рубрика за пътешествие в списание „Грация”, по темата ще говори с Донка Соколова - председател на Българска асоциацията туристическите агенции (БАТА) и с Румен Драганов, директор на Института по анализи и оценки в туризма

Петък, 5 юни
По темата за купуването на гласове Петя Павлова за първи път в „Звезден репортер” ще използва скрита камера в някоя от ромските махали. Ще се срещне и с представители на Централната избирателна комисия. /БЛИЦ