Дъждът прекъсна работата по филма, който Шарук Кан, смятан за актуалния крал на Боливуд, снима у нас. Това провокира актьора да си постне кадър от София във Фейсбук. "Доколкото разбирам дъжда, той е романтика, любов... Но когато някой снима, има нужда повече от светлина, отколкото от любов", написа с усмивка той и веднага беше коментиран от вярната му армия фенове по цял свят - в социалната мрежа са 14 милиона.
Шарук Кан е роден на 2 ноември 1965 г. в Ню Делхи в мюсюлманско семейство. Майката на Шарук, Фатима, е магистрат, а баща му Мир Тадж Мохамед притежава транспортна компания. Но и двамата не доживяват да видят успеха на сина си. Шарук Кан има сестра на име Шехназ. Когато бил 4-годишен, не е ясно дали нарочно или без да иска, замерил с камък съседско момче и счупил зъбите му.

Вечерта бащата на въпросното дете дошъл в дома им с нож, силно ядосан. Таткото на Шарук реагирал хладнокръвно и попитал сина си дали е извършил тази беля. Когато той признал, му казал да излезе при мъжа, който бил пиян и въоръжен, за да му се извини. Шарук го направил. Така от малък се учел на искреност и смелост. Майка му винаги е вярвала, че от сина й ще излезе чудесен актьор и често се е позовавала на приликата му с Дилип Кумар, друга боливудска легенда.

Шарук бил отличник в училище. В колежа "Сейнт Колумбия" получава отличието "Меч на честта". Тогава се изявява като капитан на отборите по крикет, хокей и футбол едновременно. Травма при мач го отказва от футбола и той завършва колеж по икономика. След това решава, че ще бъде актьор.

Шарук в превод значи "Лицето на Краля". През 1991-а сключва брак с Гори Чибер, с която са заедно и до днес. Имат три деца - Ариан, Сухана и Абрам. Най-големият следва стъпките на баща си и участва в хитовия индийски филм "Понякога щастие, понякога тъга".

Докато е в София, Шарук пусна снимка в Туитър на едното си хлапе, с уговорката, че не иска да е като "онези досадни родители", които се хвалят с децата си, но просто не може да се стърпи. В живота за него има една жена - Гори, а на екрана почти винаги е с красивата Каджол. Шарук е еднакво брилянтен и като лошия, и като добрия тип. Най-добрите му приятели от филмовия бизнес са боливудските актриси Прити Зинта, Джухи Чаула и Каджол.

Мистър Бари е учителят и ментор на Шарук в Боливуд. Той му разяснява как да се държи пред камерата и какво изражение да има във всяка сцена. Така с постоянство и талант Шарук върви все по-уверено в занаята. Първата му роля е на командос в тв сериала от 1988 Fauji, с която става любимец на тийнейджърките.

Дебютът му в Боливуд е през 1992 година в "Deewana", в който участва и покойната актриса Дивия Бхарати. Шарук Кан получава признанието на критиците за работата му в "Baazigar" и "Darr" (1993), в които той изпълнява роли на антигерой и вманиачен любовник. През 1995 г. участва в "Dilwale Dulhania Le Jayenge", с който е признат от критиците. Филмът става един от най-печелившите боливудски продукции.

През 2005-а видният британски продуцент Насрин Муни Кабир създава документаления филм за Кан The Inner and Outer World of Shah Rukh Khan. Лентата съпоставя душевността на актьора, семейството и всекидневието му с външния свят и Боливуд. През 2006-та Шарук отново работи с Каран Джохар в изключително успешния "Kabhi Alvida Naa Kehna", който печели овации в чужбина, но е отхвърлен от критиката в родната му Индия.

Пак през същата година той влиза в главната роля в "Дон" - римейк на едоимения филм от 1978 година. А година по-късно Кан води индийската версия на "Стани богат". Макар да има восъчна фигура в Музея на мадам Тюсо, Шарук е много смирен и земен, а за остроумието му се носят легенди.

Кралят е активен филантроп, финансира редица хуманитарни проекти и благотворителни организации, както се старае и лично да участва в тях. На негово име е кръстен булевард, а самият той притежава две продуцентски компании, като с едната, Red Chillies Entertainment, снима у нас.