Кариерата й в телевизията започна като момиче от есемес игрите. Бианка Илич не само владееше изкуството да бъбри без да спира, но вкарваше и симпатичен хумор в призивите да посегнем към мобилния си телефон.
От периода, в който красеше капака на кола в „Станция Нова”, й е останал само един култов спомен – в гримьорната пробутва плазма на непознат, който после се оказва финансовият министър Симеон Дянков. Медийната й еволюция продължи като Супер Бианка, щура репортерка с комиксов ореол и липса на задръжки в общуването с държавниците. Повече от година след като сложи розовата си пелерина в шкафа актрисата ще направи дебюта си като водеща в „Милионер търси съпруга”.

Вторият сезон на хитовото риалити започна вчера по TV7 и блондинката ще балансира страстите в живите студиа. „Като имаш предвид, че Тодор Славков е героят, въобще не ми беше трудно да кажа „да” на продуцентите от !no frame media. Той е с гениално чувство за хумор, което вече обожавам!”, разказва пред "Монитор" Бианка.

Въпреки че делят общи познати за маса и се ползват с абонамент за лятна ваканция в Лозенец с внука на Тато не са се засичали. Запознават се едва преди пробните снимки на формата и веднага си пасват: „Той е много истински. Няма нищо общо с публичния си образ. На прима виста изглежда безпардонен непукист, но всъщност е много чувствителен и раним. Зрителите ще получат шанса да се запознаят със сантименталната му страна. Романтик е. Постоянно реди смешки, но зад тях винаги крие някои сериозни истини за живота.”

Открила съвпадение в кръвната си група със Славков Бианка е категорична – бъдещата му половинка не трябва да се взима на сериозно. Меркантилните кандидатки за среща с него също нямат шанс.

Същото важи и за ухажорите, решени да получат нещо повече от телефонния й номер. В началото на миналата година Илич изпрати вечерното шоу на Иван и Андрей” в историята с новината, че е сгодена. Избраникът й бе Георги, верен приятел на водещите още от игрите им в пясъчника пред блока. По образование е счетоводител, по професия - търговец, но по призвание и дух е номад. Често си стяга багажа и абсолютно сам поема към Еквадор, Австралия, Филипините, Бразилия или Индия. Искрата пламва на морето три дни след първата им среща. Няколко месеца по-късно двойката афишира желание да се бракува в розова църква в Лас Вегас. Бианка имаше парти план за церемонията и на родна земя: „Представям си всичко розово, с каляски, кончета и звънчета. От друга страна ни виждам на плажа, с коктейли и близките ни. Всички са боси, веят се шалове и рокли, а масите и столчетата са в каре от синьо и бяло.”, разказа тогава пред „Монитор” тя. Днес последното, което иска да чуе, са акордите на Менделсон. След раздялата русата амбиция акостира в САЩ за няколко месеца. Връща се като презаредена и мъдра брюнетка.

„Имах спешна нужда да се откъсна от всичко, което правех тук. Нали знаеш как като прекалено много се вглъбиш в нещата, започваш да губиш реална преценка за тях... Забавлявах се, виждах се с приятели, ходих на театър. В Ню Йорк дори успях да се запозная с Вим Вендерс след премиерата на „Пина”. Ако има режисьор, на който свалям шапка, то това е той.” Бианка не крие и желанието си скоро пак да акостира в Голямата ябълка, но не за приключението, а за да се образова и развива уменията си като артист.
Розовата й пелерина е временно зазимена.

Бианка се връща с носталгия към периода си на супер герой с микрофон. Розовата й пелерина оцветяваше широк спектър от събития, в двата края на които стояха дегустация на ракия от празника на сливата в Троян и игра на кан-кан под носа на премиера Борисов преди откриването на магистрала. Видът й на крехък анимационен герой действаше обезоръжаващо както на пияни кукери от Перник, така и на политици от висшия ешалон. „Като цяло със Супер Бианка си приличаме, но има неща, които едва ли бих направила без бонбоненото наметало на раменете си. Например да вляза в сферата на смъртта с три циркулиращи мотора около мен, както беше при репортажа от цирк „Балкански”. Досега в света го е правила една жена с два мотора, но с три никога. Осъзнах колко опасно е било чак след като изключихме камерата”, спомня си тя.

Ролята на анимационен герой в сериозната журналистика не е изчерпала потенциала си: „България има нужда от супер герои. Супер Бианка е временно замразен проект, който тепърва ще се развива.”

ФАКТИ

На 26 г. е, зодия Близнаци с асцендент Лъв. Допълва с насмешка, че луната й е в Скорпион, подобно на Мерилин Монро и Жана Д’Арк.

Завършила е актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ. Била е на щат в плевенския храм на Мелпомена, играла е и на ловешка сцена, предимно драматични постановки.

В разрез с масовите предположения в произхода й няма спецове по сръбска скара и турбо фолк. Илич е второто й ме. Баба й решила да кръсти така сина си.

Ухажорите й на детската площадка получавали здрав тупаник, решат ли да я дръпнат за косата и да привлекат вниманието й. Авантюрата им свършвала с малко сълзи и подадено оплакване пред майката на Бианка.

В тийнгодините на няколко пъти си е стягала багажа от къщи и е пробвала да оцелява самостоятелно. Но се е връщала, защото парите й свършвали.

Снимала се е в американския хорър Lake Placid 3 като руска детегледачка, изядена от крокодил. За зрелищното заснемане на сцената я заливали 10 часа с изкуствена кръв.