Сълзи се проляха в студиото на “Преди обед” по bTV. Актрисата Аня Пенчева, която бе гост, разплака водещия Александър Кадиев, припомняйки му колко му липсва наскоро починалия му баща.
И очите на актрисата се напълниха със сълзи, когато трябваше да разкаже за своя татко. Въпреки строгостта и патриархалната атмосфера, в която била възпитавана, Аня и до ден днешен носи в сърцето си огромна болка по загубата на скъпия си родител.

“Не, не носете салфетки в студиото. Какво като очите ми са пълни със сълзи? Нека всички видят, че мога и да плача”, каза актрисата.

Въпреки сълзите, Аня сподели, че рядко плаче – само заради загуба на близък или дълбока лична трагедия. Животът я научил, че трябва да се бори и да се справя с трудностите. “Трудностите ме каляват”, каза Аня.  Тя сподели, че цял живот се е опитвала да се пребори с рамката, наложена й от критиката – тази на секссимвол в българското кино.

“Не обичам “рамкосването” – това е да поставиш един човешки живот в едни рамки. Рамките пречат не само в социални, в личния, но и в професионалния живот”, категорична е актрисата.

Аня каза, че винаги е готова за експерименти, но режисьорите виждали в нея само едно – сексимволът. Театърът обаче я освобождавал от наложената рамка. Там тя е играла различни роли, с различна емоционалност и натовареност. “Добре че е театърът, който да покаже, че наистина не обичам рамки и ми харесва да плувам в непознати води”, сподели актрисата.

Тя каза, че има прекрасни деца – добри, любящи, успели. И като всеки човек, който прави грешки, се е оставила на тяхната “режисура”. Те са нейния коректив и компенсират онова, което самата Аня не успява да свърши. “Пипи ми е майката. Тя ме е отгледала”, гордо каза актрисата.