Коментираната напоследък история за агентурното минало на Анна-Мария Гюзелева, съпруга на световно известния бас Никола Гюзелев, бе категорично отречена от самата актриса в предаването "Насреща" с Люба Кулезич по TV7. “Това е една старателно скалъпена история. Някой явно е градил кариера на мой гръб. Аз бях обект на донос. Знаем всички, че бяхме пионки в нечии ръце. Бяхме принудени да се оправдаваме как дишаме, с кого се събуждаме, на кого казваме “Добър ден”.
“Благодарение на тази скалъпена история някои хора пораснаха в кариерата, смениха едни пагони с други”, подчерта Гюзелева. Тя сподели, че 30 години от живота й са “откраднати и блъснати в калта” заради тази скандала с агентурното й минало. Истината, според актрисата, е, че тя не е служила на никого, не е предала и не е петнила никого. “Очаквах да намеря поне доносите срещу себе си. Нищо не намерих, нещата, които не са удобни на някого, бяха прочистени”.

Според Анна-Мария цялата тази клеветническа история излиза заради факта, че актрисата става поддръжник и кандидат за общински съветник на партия “Другата България” с председател Божидар Томалевски. Актрисата не си е давала сметка, че е била класифицирана като агент и не е подозирала, че ще стане обект на такава "скалъпена кампания". Тя подчертава, че никога не се е стремяла към политическа кариера, просто е искала да изяви своята гражданска позиция.

Анна-Мария споделя, че била “цапардосана” от клеветата, че е изоставила болния си съпруг. “Аз и дъщеря ми сме непрекъснато до него, точно в най-тежките моменти”, подчерта актрисата. Тя допълни, че нейното семейство е трън в очите на много хора – с липсата на интриги, с успехите си в изкуството, представяйки България по света само в положителна светлина.

В момента Никола Гюзелев е чудесно състояние, каза съпругата му. Той е подновил преподавателската си дейност, има изяви със синовете си, участва в благотворителни прояви, подпомагащи българските таланти.

Анна-Мария смята себе си за успял и оценен човек. Свикнала да се бори от малка, тя отново подчертава: “Ние, фамилията Гюзелеви, вървим напред и никой не може да ни спре”. Актрисата не скри, че е разочарована от отношението към работата й тук - не се давала гласност за нейната работа – като продуцент и автор на културни прояви, популяризиращи облика на България зад граница. Актрисата допълни, че никога не се е чувствала в сянката на именития си съпруг и заяви, че въпреки “калта и клеветата срещу нея”, продължава да вярва в чистотата у хората.