Жената на Данчо Лечков Светлана се е отдала на арт занимания и не е изключено да кандидатства за член на Съюза на художниците в секцията „Приложни изкуства“.
 
Тя е обсебена от т.нар. декопаж – начин за декориране на повърхности с изрезки от хартия – стил на украса, станал популярен преди два века в Италия. С творенията си тя е украсила семейния им хотел в Сливен „Спорт палас“, в който много наши и чуждестранни спортисти се готвят преди големи състезания.
 
Декопажите на Лечкова са навсякъде – в залите, стаите и лобито. Светлана отскоро започнала и да състарява мебели с помощта на техниката на декопажа прави дори от една малка кутийка истинско бижу.
 
През ръцете й са минали дървени кутии, стъклени чаши, дълбоки купи, подноси за сервиране, настолни лампи с порцеланови поставки и свещи. Първоначално тя изрязва картинки от книги с репродукции на популярни произведения на изкуството, постери с мотиви на цветя, илюстрации от календари и каталози, дори опаковъчна хартия и стари вестници. След това прибавя дантела от рязана бродерия, писа „Галерия“.
 
Последната й страст е да украсява стойки за телевизори. А най-нестандартната й приумица е да колекционира ножове.