Какво ще кажете, ако полетът, колата и хотелът ви бъдат интегрирани в един луксозен, високотехнологичен транзитен комплекс? Това е идеята зад Hyperloop Hotel на Брандън Зибрехт, иновационно решение за пътешествениците през 21-ви век.

Зибрехт, който е завършил архитектура в университета на Невада, Лас Вегас, е носителят на тазгодишната награда „Радикална иновация“. Той бе удостоен с нея заради визионерската си скица на хотела на бъдещето.

Тя включва редица подвижни стаи, които се движат на територията на САЩ през тръби с ограничено налягане чрез системата Hyperloop.

Hyperloop е изобретение на генералния директор на Tesla Илон Мъск, който първи споделя идеята през 2013 г. Целта е да бъдат изградени стоманени тръби на цялата територия на САЩ, които ще функционират като супербърза мрежа на метрото, обхващаща цялата страна.

Зибрехт се надява изобретението му да достигне до Азия и Европа. Hyperloop Hotel ще използва тази система, за да отнесе пътуването до ново равнище, като революционизира хотелската индустрия. Пътешествениците не трябва да купуват индивидуални билети за всяко пътуване, нито пък да резервират подслон отделно.

„Hyperloop Hotel има възможността да промени изцяло начина, по който живеем, отвъд хотелиерската индустрия. Съществува радикална иновация, която може да помогне за превръщането на тези идеи в реалност“, казва Джон Харди, основател на наградата „Радикална иновация“ и генерален директор на организацията The John Hardy Group.

Много дестинации за един ден

Зибрехт проектирал стаите като просторни контейнеровози, разполагащи с целия съвременен лукс в хотелите. Резултатът е проект за хотел, който е едновременно уреден и устойчив.

Зибрехт пресмята, че изграждането на хотела ще струва десет милиона долара. Екипът на „Радикална иновация“ го възнаградил с 10 000 долара, за да развие още повече концепцията си.

Системата Hyperloop все още не функционира, но компанията твърди, че тя може да заработи до 2020 г. Зибрехт казва, че е отворен към сътрудничество с Hyperloop.

„Надявам се, че Hyperloop Hotel скоро ще стане реалност. Тази идея е напълно осъществима, тъй като Hyperloop вече е тествана в родния ми щат Невада. Отворен съм за партньорство с Tesla и за доразработване на концепцията ми като разширение на проекта или подмарка на Hyperloop One“, сподели Зибрехт пред CNN.

„Смятам, че Hyperloop One е следващата голяма иновация в придвижването в САЩ и вероятно в света“, допълни той.