Много е тежка обстановката в двата планински прохода "Петрохан" и "Троян-Кърнаре" заради огромните паднали дървета на пътното платно. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Дончо Атанасов, цитиран от БНТ.

„Събираме групи и заедно с Гражданска защита, горските стопанства, пътно поддържащи фирми, които цяла нощ са работили в двата прохода, но поради опасността от възникване на произшествия (дърветата падат постоянно) през нощта съм ги изтеглил, а сутрин вече всички са на място и работят.
 


В южната част на прохода „Троян-Кърнаре” има 2 км, които са непроходими заради паднали дървета“, уточни инж. Дончо Атанасов. 
 


По думите му при изкачването на прохода „Троян-Кърнаре” от Троян до Беклемето също има проблеми заради падащи дървета.
 


„На място са и областният управител, директорът на Областното пътно управление, депутати - всичко, което трябва да се мобилизира - ще се мобилизира и се надявам по най-бързия начин да отворим проходите”, подчерта инж. Атанасов.

Само двата прохода „Петрохан” и „Троян-Кърнаре” остават затворени, останалите в това число „Витиня”, „Шипка”, „Хаинбоаз” и всички старопланински проходи са проходими. 

Все пак кошмарът от Петрхан се повтори и на „Витиня“, но в доста по-умален мащаб.

Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!