Полетът от Берлин за София на 10 юни е бил отменен заради гръмотевични бури в София, заявиха от Ryanair, съобщава "Дарик".
 
Засегнатите клиенти са били уведомени по имейл и чрез SMS и са били информирани за възможностите за пълна компенсация, безплатно пренасочване за следващия наличен полет или за алтернативен маршрут.
 
Осигурено е настаняване в хотел за пътниците, които са избрали да бъдат пренасочени към алтернативен полет. От нискотарифната компания се извиняват за отмяната заради лошото време, което е изцяло извън контрола й. 

Близо 200 българи бяха засегнати от отмяната на полета от Берлин за София в късния следобед в неделя. Въпреки че правата им формално са спазени, те споделиха, че се чувстват ощетени, защото според тях имало вариант да се приберат през Румъния, но от Ryanair били готови да платят само полета до Букурещ.

В момента се разиграва нова драма с авиокомпания Ryanair. Бургазлии и туристи за Слънчев бряг са блокирани на летище Бергамо в Италия, след като авиокомпанията отмени полета им за България.