Искам да призова водачите при наличие на силен снеговалеж и работа на снегопочистващите машини да бъдат търпеливи. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Основният призив към водачите както на леки автомобили, така и на тежкотоварни, е да спазват разпоредената организация с пътни знаци и с маркировка, защото не навсякъде може да има полицейски служители. Това, че няма, не означава, че водачът на тежкотоварния автомобил не трябва да се съобрази със знака, който забранява навлизането в участък, когато вали сняг. 

Знаете при ситуацията от неделя имаше и много съставени актове на такива водачи – 30 такива акта. Глобите са наистина сериозни. Освен, че има глоби, има принудителни административни мерки по отношение на превозното средство. Така че, за да не стигаме до тези крайности да се съобразяват с пътните знаци и с организацията на движението“, призова още Маринов.

По думите му, когато има колона от автомобили, не трябва да се заобикаля. Той уточни, че тези, които бързат няма да стигнат така по-бързо, а ще направят така, че да не може да се почисти трасето. 

„Така че нека да сме дисциплинирани, търпеливи, да се подготвим за пътуване в зимни условия. Пълни резервоари, топли дрехи, чистачки“, каза още министърът на вътрешните работи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!