Част от зодиите са градинари по призвание и дори да посадят нещо върху камък, ще се хване. На други пък им трябва цвете, което по възможност да се полива само. Всеки знак си има растение, с което си приличат като еднояйчни близнаци. Вижте кое е вашето.
Овен

По своята природа вироглавите Овни са мъжествени стоици с твърд характер и опърничав нрав. Напомнят ли ви нещо? Разбира се, за кактуса - напълно самодостатъчното си стайно растение. Тези инатливи и бодливи представители на зодиака са същите - самостоятелни, властни и държащи да става именно онова, което са си наумили.

Телец

Знаят стойността на парите и умеят да ги заработват. Макар да са подвластни на рогатия знак, не обичат да застават в центъра на вниманието и не им е нужна евтина популярност. Ако има растение, което дори малко да наподобява характеристиките на Телеца, това е дървото на парите. А то с удоволствие ще вирее в дома на хората от зодията.

Близнаци 

Сякаш имат трън в дупето - не обичат да стоят на едно място, примамват ги пътешествията и приключенията. Днес ще се намират тук, а утре ще ги откриете чак на другия край на света. Напомнят точно за епифитите. Именно като тях не се стремят да се устроят на едно място и да пуснат корени. 

Рак

През който и месец да посадите вашия спатифилум, по зодията си ще е Рак. Макар и на външен вид да изглеждат изключително срамежливи, Раците всъщност са доста силни личности. Както и растението, наречено още лилия на мира, са крехки и нежни, но всъщност са истински бойци, които ежедневно се трудят, за да направят чист въздуха в дома ви.

Лъв

Всеки Лъв е уверен вътрешно, че е цар и никой не стои по-високо и не е по-важен от него. Точно като каучуковото дърво, което може да израсне поне до 5 метра, ако му се даде простор. При всички случаи то ще се стреми да задмине всички останали стайни растения ако не по красота, то поне на ръст. 

Дева 

Педантизмът и купищата скрупули на Девата понякога изглеждат наистина непоносими. Точно заради тези си качества единствено представителите на тази зодия могат да се грижат за капризната азалия. При това природната красота и на едните, и на другите е причина да им простите всеки недостатък.

Везни

Основният принцип на Везните е един - радвайте се на живота и не усложнявайте този на другите. Също като сансевиерията, или както я наричат още "свекървен език", която въпреки недружелюбното си име, е най-непретенциозното стайно растение, което не изисква никакви грижи. Повярвайте, ако може, то само би се поливало.

Скорпион

Въпреки че Скорпионът се смята за най-верния и предан приятел, той самият трудно ще се довери на друг. Трябва силно да се постараете, за да открие своите сърце и душа във вас. По това много си прилича с еониума. Тези растения предпочитат да пазят стаята. Винаги ще радват очите ви, стига да им подарите много слънчева светлина и топлина.

Стрелец

Характерната черта на всички Стрелци е умението да съхраняват жизнерадостността си във всяка ситуация, навсякъде се чувстват като у дома си и намират общ език с повечето около себе си. Също като монстерата. Това растение ще ви радва по всяко време на годината. И в което и ъгълче на дома си да го поставите, ще съжителства чудесно с другите ви домашни цветя.

Козирог

Какво е общото между Козирога и бромелията? Познахте. Хората от знака са ярки и амбициозни, но същевременно с това чувствителни и срамежливи натури, към които се изисква особен подход. Всичко това може да се каже и за бромелията. Така че, мили Козирози, грижете се за растението от цялата си душа, без да жалите сили, както искате да го правят и за вас. 

Водолей

Носят смях и радост на околните. Обичащи живота индивидуалисти, те като никой друг знак приличат на бегонията с ярките разноцветни листа с форма на сърце. Само да я погледнете, и ви се приисква да се усмихнете. Така стоят нещата и с Водолея.

Риби

Кое обединява Рибата и хлорофитума? Отсъствието на егоизъм. Дори ако поставите цветето в най-тъмния ъгъл на дома си и до него да не достига нужната му светлина, то ще продължава да расте, само и само да не ви разстрои. И да не постави под съмнение градинарските ви умения.