Предстои новолуние на 18 ноември, събота. То се случва в Скорпион и ще оказва своето влияние още от самото начало на седмицата, предава Дарик.

По време на новолуние не виждаме Луната на небето. Затова в този момент и поне 2 или 3 дни преди и след него липсват достатъчно енергия или жизнени сили за успешното реализиране на желаните дейности.

Твърде вероятно е ако ги стартирате в посоченото време, те да не се развият добре. За това изчакайте новолунието да отмине малко преди да вземете важни решения.

Това новолуние е сравнително спокойно и няма напрегнати аспекти към него, но е добре да имаме предвид, че се случва в Скорпион - знак, който сам по себе си е достатъчно дълбок, интензивен и свързан с промени и трансформации.

През предстоящата седмица и до новолунието обаче поради нехармоничната конфигурация на Меркурий и Нептун, времето не е подходящо за важни преговори, сключване на сделки и подписване на договори. Също и при пътувания - бъдете добре подготвени и проверявайте всичко.

Времето е подходящо за обмисляне на бъдещите ви цели и посоки, но не и за действия.

Можете да отделите време за почивка. По възможност отидете някъде сред природа - така по естествен и балансиран начин ще имате възможност да се свържете с вътрешния си център и покоя вътре във вас.