Фолкнаградите на телевизия "Планета" за пръв път няма да се раздават. Точно преди година Галена бойкотира наградите заради обявяването на Преслава за "Певица на годината", пише "България днес". Изключително мъдрият ход е на инж. Митко Димитров (Митко Пайнера), който реши да сложи край на драмите и атаките между хитовите си изпълнителки.
Сега с най-големи шансове за титлата е именно Галена, пише "България Днес". Пайнера очаквал Преслава да покаже характер и на свой ред да не дойде на награждаването. Друго нововъведение е, че в интернет страницата на телевизия "Планета" всеки може да гласува за различните категории.

За победителите няма да има статуетки и реално ще си останат само с победата за престиж. Шокиращо или не, Преслава не води в нито една категория, което силно я разгневило. През последните години изпълнителката винаги обираше каймака на отличията.

Дори нейната сестра Ивелина Колева има шанс да спечели за фолклорен албум на 2016 г., докато далеч по-популярната сестра ще остане с празни ръце, макар и виртуално. "До 18 януари 2017 г. е първият етап от гласуването, в което ще бъдат определени шестте номинирани за финалния кръг, а до края на януари зрителите от тях ще изберат и лидерите във всяка категория.

Вотът на зрителите е много важен, затова ще бъде отчетен и той ще определи победителите за 2016 година във всяка категория. Вотът е явен и всеки може да се запознае с резултатите", съобщиха от телевизия "Планета".