Военна прокуратура подхваща разследването за смъртта на семейство Тепавичарови, потвърди пред Блиц шефът на магистратите под пагон Емил Ангелов. До сега Окръжна прокуратура Пловдив се е занимавала със случая, защото от начало не е било установено дали няма намеса на чуждо лице в трагедията.
След като експертизи доказаха, че Георги Тепавичаров е застрелял с по един куршум в главите съпругата си Николина и малките си синове, делото е изпратено по компетентност на Военна прокуратура, тъй като Георги е бил техен служител. Наблюдаващ прокурор по делото ще бъде полковник Максим Караджов, който е бил на произшествието.

Очаква се всеки момент да излязат част от експертизите по делото. Въпреки, че е установено, че Георги е застрелял семейството си и после се е самоубил, дактилоскопската експертиза ще доказва дали оръжието – револвер е било докосвано от другите членове на злополучната фамилия. 

Както БЛИЦ първи съобщи, на 21 януари тази година телата на семейството бяха открити безжизнени в апартамент в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Работи се по няколко версии, основната е борчове към банки в размер на над 200 хиляди лева.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ