Вера Славова - вдовицата на легендарния сикаджия Стоил Славов, е била обезщетена от Столична община за земя в Драгалевци, разкри проверка на “ШОУ”. Сумата, която е получила, е доста по-ниска от пазарната - за 750 кв. м в един от най-престижните квартали на София тя е взела 146 655 лева, сочат официалните документи.
Парцелът е отчужден с мотив, че там минава строеж на южната дъга на Околовръстното. Самият имот се води собственост на фирма „СС-контакт”, където Вера Славова е съдружничка със сина си Георги Славов.

От няколко месеца вдовицата на Стоил Славов е започнала да подобрява финансовото си положение, разкриха още близки до нея. През миналата година тя имаше няколко запора заедно със сина си, за когото се говореше, че пропилява наследството на своя покоен баща. Справка в търговския регистър сочи, че с днешна дата всички дружества, собственост на Вера Славова, вече са без тежести. Последният дълг, който вдовицата изплати, бе за над 38 хиляди към лизингова компания, предлагаща луксозни возила на изплащане.

След смъртта на съпруга си, който бе взривен при атентат в асансьор през 2004 г., Вера Славова остана една от основните акционерки в застрахователната компания „Бул инс”. Самото дружество е разпределено с акции в десет офшорки, три от които се управляват от Вера. Сред най-успешните й фирми в момента е кипърската „Глони лимитид”, която се води и собственик на една от най-големите фирми за млечни продукти у нас.

За разлика от майка си, синът Георги Славов, по-известен като Жоро Главата, продължава да има финансови затруднения. Макар и в столичния ъндърграунд да се говори за пословичната привързаност между двамата, напоследък Жоро не се радва на благоволението на Вера. Само за няколко месеца той успя да профука значителна част от наследството на баща си и сега е изцяло под контрола на майка си.

Лятото Главата изкарва в Слънчев бряг, където все още има хотел, а зимата обикновено може да бъде забелязан из скъпарските заведения. Близки до фамилията твърдят, че след като загубила съпруга си, Вера Славова развила почти патологична привързаност към сина и непрекъснато се страхувала да не му се случи нещо лошо. Заради всичко това тя му прощавала и вечните изцепки. Показателен е и подаръкът, който тя му направи преди време – луксозен автомобил с букви на задния капак „ЖНМВД”. За непросветените преводът на абревиатурата всъщност е „Жорко, на мама Вера детето”.

Мария НИКОЛАЕВА

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА РОДНИЯ ЪНДЪРГРАУНД ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ИЗЛИЗА НА 7 АВГУСТ, ВТОРНИК