„Най-честното ченге и най-добрия полицай в страната” напуснал по собствено желание
“Дарители на МВР са не само частни фирми, но и обществени организации, включително и общини.

Въпросът с даренията предстои да се разгледат обстойно. Договорът за дарения не е в никакъв случай аксиома, заяви на брифинг директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Ако държавата може да финансира МВР с консумативи ще се приключи и с практиката на даренията от частни и обществени организации, каза от своя страна и шефът на КАТ. Той напълно отрече и обяви за неверни разкритията на полицай Константин Иванов, че не се спират за проверка автомобилите на дарителите на МВР.

Във връзка с подкрепата за полицая в социалната мрежа Фейсбук и създадената група „В подкрепа на най-доброто и честно ченге”, комисар Йорданов изрази възмущението си. "Това ли е най-доброто и честно ченге", попита той.

Уволненият Иванов е разжалван за полицейско насилие преди години, срещу него се водят преписки във Военно - окръжна прокуратура в София по същия повод. Има редица наказания за извършени дисциплинарни нарушения, включително тежки – чак такава подкрепа да се оказва за „най-честното ченге и най-добрия полицай в страната” - все пак това е въпрос на лично мнение, уточни старши комисар Йорданов.


Той каза, че полицаят не е уволнен, а е напуснал по собствено желание. „Натиск не е оказван върху никого”, изтъкна директорът на СДВР. Според него другият полицай, дал показания в подкрепа на твърдяното от Иванов, все още е на работа.


„Натиск не е оказван върху никого”, изтъкна директорът на СДВР. Според него другият полицай, дал показания в подкрепа на твърдяното от Иванов, все още е на работа.

След тези тежки дисциплинарни нарушения, които са извършени, той все пак е успял да направи 20 години в системата. Това мен лично ме учудва, коментира Йорданов случая с полицай Иванов.


Когато 20 години си изхранвал семейството си от тази система, да излезеш да плюеш по този вулгарен начин – говори за ниска морална граница, заяви още той. Константин Иванов е бил награждаван три пъти./БЛИЦ